Kim?
Hayatını hayellerinin peşinden koşmaya, yeni şeyler keşfetmeye ve bu serüvendeki biricik yol arkadaşı Denizine adamış olan bu kişinin sayfasına hoşgeldiniz.
Hayatını hayellerinin peşinden koşmaya, yeni şeyler keşfetmeye ve bu serüvendeki biricik yol arkadaşı Denizine adamış olan bu kişinin sayfasına hoşgeldiniz.
He2 Apps çatısı altında geliştirdiğimiz mobil oyun ve uygulama projelerinin ayrıntıları için He2 Apps sitesine göz atabilirsiniz.
Füze Görüntüleme Sistemi
Türkiyede yerli olarak üretilen bir füze üzerinde bulunan Atış Kontrol Ünitesi görüntüleme biriminde füzenin taktik ve simülasyon modlarında görüntülenecek olan videoların üretimini sağlayan yazılmların geliştirilmesi.
Sensor Simülasyonu
ALICIA Avrupa Birliği projesi kapsamında kullanılmak üzere geliştirilen, video üzerinden otomatik havaalanı bulma algoritmalarının testlerinde kullanılmak üzere, simüle EO, LWIR, MWIR, SAR sensör görüntü videolarının JRM technologies kütüphaneleri kullanılarak üretimi.
F4 Radar Simülasyonu
F4 savaş uçakları üzerinde bulunan radar sistemlerinin simülasyonunun görselleştirilmesi ve bu görüntünün uçak üzerindeki birimler üzerinde gösterilmesi.
ÇizBakalım
ÇizBakalım internet üzerinden oynanabilen bir çizim-tahmin oyunudur. Bu proje hobi amaçlı geliştirilmiş bir oyun projesidir. Server yazılımının geliştirilmesi esnasında Java (Deniz Aydınoğlu), client yazılımı için ise ActionScript 3.0 (Neslihan Aydınoğlu) kullanılmıştır.
GNS
Güney Kore CN235 uçaklarında bulunan GNS enstrümanın görsel arabiriminin gerçekleştirimi esasına dayanan projenin geliştirilmesi esnasında C++ porgramlama dili kullanılmıştır. Linux işletim sisteminde çalışmak üzere tasarlanan projede SDL kütüphanesinden yararlanılmıştır. Gerçek kokpit enstrümanının üstlendiği tüm işlevsellik yapılan ön analiz çalışmaları ile biraraya getirilerek geliştirilen bu yazılımda simule edilmiştir. Kokpit de bulunan MFD enstrümanı ve Autopilot ile de entegrasyonu sağlanmıştır.
Txp Terrain Renderer
Terrex firmasının txp formatındaki görsel veri tabanlarını OpenGL kullanarak görselleştiren ve bu veritabanları üzerlerinde çeşitli düzenleme işlemlelerinin (seçili polygonların yüksekliğini değiştirme gibi) yapılmasına imkan veren yazılım.Yazılımın gerçekleştirimi esnasında C++ programlama dili kullanılan bu projede Glut ve Glui kütüphanelerinden yararlanılmıştır. Bu proje Havelsan A.Ş. ‘de F4 simülatörü projesi kapsamında kullanılan görsel veri tabanlarında yapılması istenilen düzenleme işlemleri için geliştirilmiştir.
Space Fire
Deniz Aydınoğlu ile kurucusu olduğumuz oyunyapimi.org sitesinde yeni başlayanlara örnek oluşturması amacı ile kodlanmış bir oyun projesidir. C++ programlama dilinin kullanıldığı bu projede OpenGL, SDL kütüphanelerinin kullanımı esas alınmıştır.
Sigorta Poliçe Takip OtomasyonuSigortalı kişilere ait bilgilerin takibini esas alan bir veri tabanı uygulaması yazılımıdır. Geliştirimi Visual Basic .Net ve Sql Server 2000 ile yapılmıştır. (Vizyon A.Ş. ‘ne özel olarak üretilmiştir.)
Petrol İstasyonu Müşteri Takip OtomasyonuYazılım petrol istasyonlarında müşterilerin veresiye veya peşin hesaplarını takip etmek, ödemelere göre puan sistemi geliştirmek, tesisteki diğer birimlerden yapılan alışverişlerin takibinin yapılması amacı ile gerçekleştirilmiştir. Geliştirimi Visual Basic .Net ve Sql Server 2000 ile yapılmıştır. (Se Teknoloji bünyesinde geliştirilen proje.)
444 FilmTelefon ile online olarak sinema seans bilgilerinin öğrenilip, biletlerin ayırtılabildilği IVR yazılımının gerçekleştirilmesi. Bu yazılım iki parçadan oluşmaktadır. İlk bölüm sistemin kullandığı verilerin veritabanına kayıt işlemini yapan veri tabanı yönetim programı, ikinci bölüm ise kayıtlı olan verileri kullanıcıya sunan IVR (telefon) sistemi yazılımıdır. Veri tabanı yönetim programı içinde filmler, oyuncular, sinemalar, salonlar ve bu kayıtların ses dosyalarının kayıt işlemleri yapılmaktadır. Bu şekilde IVR sisteminin tamamen interaktif olarak çalışması sağlanmıştır. Yazılım 444 34 56 özel hattında 2002-2003 döneminde yayın yapmıştır. Projenin geliştirilmesi esnasında Visual Basic 6.0 programlama dili ve SQL Server 2000 veri tabanı kullanıldı. (Caca Bilişim Ltd. Şti bünyesinde geliştirilen proje.)
Radyoloji Otomasyonu
Hacettepe Üniveristesi Radyoloji Biriminde hastalara düzenlenen nonvasküler radyolojik işlemlerle ilgili tüm verilerin bilgisayar ortamında tutulmasına olanak sağlayan yazılım. Bu proje hastanenin Oracle veri tabanı üzerinde tasarlanmış, ana veri tabanı ile koordine olarak çalışmaktadır. Visual Basic 6.0 programlama dili ve Access veri tabanı kullanarak geliştirilmiştir. (Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü 4. sınıf 2. dönem projesi kapsamında gerçekleştirilen proje.)
Çocuk Üroloji 2003Hacettepe Üniversitesi Çocuk Ürolojisi Biriminde hastalara yapılan tetkiklerin kayıt işlemlerinin bilgisayar ortamına aktarımını sağlamak amacı ile geliştirilmiş bir yazılımdır. Bu yazılım ile hasta kayıt işlemi, görüntüleme yöntemlerinden CT, DMSA, IVP, MRU, Prenatal USG, Renogram, USG, VCU, VUD laboratuar tetkiklerinden kan ve idrar tetkikleri, ayrıca uroflowmetri ve pvr tetkiklerinin kayıt işlemleri yapılmaktadır. Kullanıcıya sunulan görüntülü işaretleme yöntemi ile yapılan muayene sonucunda bölgesel taşların işaretlenerek veri tabanına kayıt edilmesi sağlanmaktadır. Geliştirilmesi Visual Basic 6.0 programlama dili ve Access veri tabanı kullanarak yapılmıştır. (Sunu Multimedya bünyesinde geliştirilen proje.)
GeoSimJava platformu üzerinde, JNI teknolojisi yardımıyla OpenGL kullanarak 3 boyutlu coğrafi yüzey haritaları üzerinde modelleme ve düzenleme işlemlerine olanak veren yazılımın gerçekleştirimi. (Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf 2. dönem projesi kapsamında gerçekleştirilen proje.)
Nes_Mailİnternet üzerinde çalışma grupları için tasarlanmış groupware çözümüdür. Bu yazılımda üyelik sistemi, üyeler için görev atama sistemi, üyeler arasında posta alışverişi ve bağlı kullanıcılar arasında gerçek zamanlı haberleşme imkanları sunulmaktadır. Geliştirilmesi esnasında Visual Basic 6.0 programlama dili ve Access veri tabanı kullanılmıştır. Bu yazılım ile Bilkent Üniversitesinde geleneksel olarak düzenlenen Software Quest yarışmasına 2000 yılında katıldım.